free html website templates

AKTIVNOSTI

ZAGREB, 7.1.2019.
U sklopu projekta Assessment of the Current State of Democracy, Rights and Governance (DRG) Evaluation in Europe, u kojem je HEM bio jedan od partnera, pripremljeno je izvješće koje je od danas javno dostupno na ovome mjestu
Projekt je krenuo od pretpostavke da se dobro upravljanje (Good governance), demokracija i ljudska prava (eng. kratica: DRG) razlikuju diljem zemalja Europe. Cilj projekta bio je istražiti postojeće evaluacijske kapacitete u DRG područjima u raznim europskim zemljama, a ovo završno izvješće daje preporuke za jačanje svijesti o važnosti evaluacije u DRG područjima. 
Također, dostupna je i kratka prezentacija o kontekstu i nalazima samoga istraživanja na ovome mjestu.

Međunarodni Projekt Assessment of the Current State of Democracy, Rights and Governance (DRG) Evaluation in Europe

HEM aktivno sudjeluje kao jedan od europskih projektnih partnera u međunarodnom projektu: Assessment of the Current State of Democracy, Rights and Governance (DRG) Evaluation in Europe. 

Sudjelovanje na 13. konferenciji Europskog društva evaluatora

Cijeli niz članova HEM-a sudjelovao je na 13. Konferenciji Europskog društva evaluatora koja se održavala od 1. do 5. listopada 2018. godine u Solunu u Grčkoj. Ovogodišnja konferencija, koja se održava svake dvije godine, održana je u suorganizaciji s Grčkim evaluatorskim društvom. Tema konferencije bila je "Evaluation for more resilient societies". Konferencije je podijeljena u dva dijela: prva dva dana posvećena su specijaliziranim radionicama, dok je ostatak bio rezerviran za glavni dio plenarne konferencije. 
Hrvatski predstavnici sudjelovali su u svim aspektima programa i bili aktivni u radionicama. Na konferenciji su bili prisutni predstavnici Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU, ali i niz evaluatora koji su iskoristili ovu odličnu priliku za upoznavanje s aktualnim praksama i iskustvima u evaluaciji te naravno za umrežavanje s evaluatorskom zajednicom. 
Na marginama konferencije održano je cijeli niz korisnih i zanimljivih sastanaka. Tako su na marginama konferencije održani i radni sastanci projekta DRG Evaluation in Europe te je tom prilikom, u ime svih članova projektnog tima sastavljena i zajednička izjava. 
Na marginama konferencije održana je također i vrlo zanimljiva godišnja konferencija Grčkog evaluatorskog društva.

Predsjedanje WBEN-om

Hrvatska evaluatorska mreža na netom održanoj regionalnoj konferenciji preuzela predsjedanje
nakon organizacije WBEN konferencije, domaćin (koordinator nacionalne mreže) preuzima ulogu koordinatora WBEN mreže. Hrvatska evaluatorska mreža (HEM) preuzima koordinaciju WBEN mreže za razdoblje 11/2017.-10/2019. i koordinatorica je Marijana Sumpor (HEM)

Izvještaj s 2. Regionalne evaluatorske konferencije

HEM je neformalna mreža stručnjaka zainteresiranih za evaluacijsku praksu, metode i teoriju. Uključuje sve one koji koriste evaluacije, izrađuju evaluacije, razvijaju evaluacijske metode i standarde, uče o evaluacijama. Zamišljena je kao platforma za komunikaciju, razmjenu iskustava i razvoj znanja u području evaluacije.
Upisana u međunarodni registar IOCE kao volonterska organizacija evaluatorskih stručnjaka (VOPE) koju koordinira EIZ.

Adresa:

Ekonomski institut Zagreb
Trg Johna Kennedyja 7,
10000, Zagreb

Kontakt:

Email: marisumpor@yahoo.com